zondag 18 november 2012

Brrr... How to survive the cold winter

Wauw! Ik vond al dat het koud was, maar sinds de laatste paar dagen is het pas écht koud geworden! Mijn handen doen gewoon pijn op de fiets af en toe, en mijn winterjas is in vol gebruik, haha. Ik ben wel fan van dat gezellige winter weer, als ik binnen zit. Want mij zie je zo min mogelijk buiten als het freezing is... Maarja, we hebben allemaal onze plichten dus we kunnen niet de hele winter lang als kluizenaar doorbrengen. Daarom vandaag een artikeltje over hoe wij, en onze huid, body en haar de winter door kunnen komen!

Haarmaskers
http://www.hownwhat.com/wp-content/uploads/2011/03/How-to-apply-hair-mask.jpgDoor de kou word je haar misschien niet droog of sprieterig zoals in de zomer, maar wel heel pluizig! En het lijkt ook minder te glanzen omdat de zon er niet mer 24/7 op schijnt. Bummer! Daarom is een wekelijkse behandeling met een haarmasker zeker nodig als het zo koud buiten is.
.


Hand crème
Door de kou worden je handen vervelend droog, zorg dus dat je altijd een hand crème bij je hebt om je handen te hydrateren. Niet alleen maakt het je handen zachter, het schijnt ook te zorgen dat je handen minder snel koud aanvoelen! Hoewel ik niet echt snap hoe dat kan haha.


Lipbalm
http://queens.punt.nl/upload/strawberry-official.gif
Niet alleen je handen maar ook je lippen worden sneller droog door de koude wind. Zorg dat je altijd een lip balsem bij je hebt, om onaantrekkelijke schilfertjes bij je lippen te voorkomen. Zelf raad ik Rosebud salves aan, dit merk bestaat al jaren en produceerd heerlijke vintage looking lippen balsems die je lippen die moisturisen. Ook is Rosebud één van de weinige merken die geen verslavende middeltjes in hun balsems doen, waardoor je lippen droger worden wanneer je het een tijdje niet gebruikt

http://www.thebodyshop.nl/images/packshot/products/large/68386m_l.jpg
Body butters
Ik denk dat het wel duidelijk is, haha: ALLES DROOGT UIT IN DE WINTER. Pff, dat betekent smeren en smeren. Ruil je body lotion in voor een nog meer voedende body butter met dikke structuur. Body butters bevatten net wat meer vocht en voeden je huid iets intensiever.
 
Hair spray
_mg_3328_largeJe kent het wel, je trekt een trui aan en je voelt alle haartjes langs je horen en nek omhoog prikkelen... Vreselijk vind ik het, haha. Spray wat haar haarlak op een borstel en ga er mee door je haar. Je borstelt je haar glad en het blijft zo zitten door de haarlak.
Dit waren mijn tips, ik hoop dat jullie hier iets aan gehad hebben! 
Hebben jullie nog andere tips die jullie gebruiken in de winter?

xoxo
Masja

2 opmerkingen:

  1. Ik had voor vorig weekend nog nooit een haarmasker gebruikt. Erg he?
    Maar die beetje extra verzorging heb ik echt wel nodig in de winter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja je krijgt ook zo weinig zonlicht is echt niet goed voor je huid en haar. Ik kijk zelf altijd even op Skinpharma om te kijken of ze nog leke aanbiedingen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen